Plenković: Ivana Šukera pamtimo kao čovjeka i političara koji je puno dao za Hrvatsku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na komemoraciji u sjećanje na bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra financija Ivana Šukera koja je održana na velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu.

“Bio je jedan od onih političkih aktera koji je predstavljao kontinuitet, pamtio je tko je zastupao kakve politike i stavove u različitim vremenima. Ta njegova kvaliteta da je bio enciklopedija politika i političkih stavova nam je silno pomagala. Kao tada novi zastupnik mogao sam od njega učiti što znači imati političke rasprave, što znači iznositi argumente, boriti se za svoja uvjerenja, a pritom respektirati druge političke aktere”, rekao je premijer Plenković o Ivanu Šukeru.
 
Dodao je kako je pripadao vremenu u kojem je Hrvatski sabor bio puno uljudniji nego što je to nerijetko danas te da će ga pamtiti kao saborskog zastupnika čije su rasprave su bile argumentirane i koji je nastojao dobiti potporu za svoja uvjerenja bez vrijeđanja drugih.

Pamtit će ga i kao jednog od ključnih ljudi u vodstvu stranke, kao čovjeka s ogromnim iskustvom i korisnim političkim raspravama na ključnim tijelima gdje se formiraju stavovi i politike.
 
“Bio je odrješit, znao je bez pardona kazati svoj stav i nije se bojao reći ono što misli i to sam izuzetno cijenio, kao i brojni drugi kolege, u njegovom radu”, poručio je Plenković.
 
Ivan Šuker bio je angažiran i na lokalnoj razini. Mnogi projekti u Velikoj Gorici realizirani su u vrijeme dok je bio gradonačelnik ili kasnije uz njegovu potporu. Isto tako, svojim je angažmanom dao veliki doprinos i u sportu, na dužnosti predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza. ''Volio je košarku kao mnogi od nas ovdje i trudio se svojim angažmanom da dođe na razine na kojima je nekada bila'', kazao je premijer.
 
''Cijenimo ga kao političara, kao prijatelja, kao dužnosnika, kao čovjeka koji je puno dao i koji je nažalost puno prerano otišao. Iza sebe je ostavio veliki doprinos Vladi, stranci, svom gradu Velikoj Gorici i nadasve svojoj ljubljenoj Hrvatskoj'', zaključio je predsjednik Vlade.
 

Pisane vijesti