Ministri Butković i Forto potpisali sporazum o obnovi mosta Brčko-Gunja

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je u Sarajevu s ministrom državnog prometa i veza BiH Edinom Fortom Sporazum o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja, na kojemu bi radovi trebali početi sljedeće godine. 

Sporazum o obnovi vremešnog mosta na rijeci Savi između Vlade RH i Vijeća ministara rezultat je zaključka s nedavne zajedničke sjednice održane u Zagrebu. 

"To je most koji je u lošem stanju. Nakon današnjeg sporazuma Hrvatske ceste će krenuti hitno u realizaciju toga projekta", rekao je nakon potpisivanja ministar Butković. 

Most Gunja-Brčko izgrađen je još u vrijeme Austrougarske, a zbog dotrajalosti preko toga objekta je ograničen teretni promet. Vrijednost te obnove procijenjena je na skoro četiri milijuna eura. 

Bosanskohercegovački ministar Forto je istaknuo kako bi radovi na mostu Brčko-Gunja trebali početi već sljedeće godine te je potvrdio zainteresiranost za realizaciju niza projekata od obostranog interesa. 

Dodao je da je s hrvatskim kolegom razgovarao o ponovnom uvođenju željezničke linije Sarajevo-Zagreb i olakšavanju carinskih procedura u željezničkom prijevozu. 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković susreo se u Sarajevu i s ministricom prometa i veza entiteta Federacije BiH Andrijanom Katić.  

Prema priopćenju iz njezina ureda, ministri su razgovarali o izgradnji mosta na rijeci Savi između Orašja i Županje, te o spojnoj točki između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske buduće brze ceste koja bi povezala Mostar  preko Širokog Brijega do Splita. 

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Oleg Butković