Plenković s karatistima i parakaratistima: Ponosni smo na vas, sedam medalja za Hrvatsku je fantastičan uspjeh!

Čestitajući hrvatskim karatistima i parakaratistima na rezultatu postignutom na Europskom prvenstvu u Zadru, premijer Plenković istaknuo je da je sedam osvojenih medalja fantastičan uspjeh. Naglasivši da je ova Vlada prepoznala važnost sporta, podsjetio je da je u njenom mandatu izdvajanje za sport poraslo s 26 na čak 111 milijuna eura godišnje. "Siguran sam da će to u budućnosti biti još i više, ne samo zato što cijenimo sport i sportaše, nego zato što to hrvatske sportašice i sportaši itekako zaslužuju. Vlada će biti uz vas i veselit ćemo se vašim uspjesima", poručio je.

U povodu izvrsnih rezultata ostvarenih na 59. Europskom seniorskom prvenstvu u karateu i parakarateu, održanog u Zadru, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolika Brnjac primili su danas u Banskim dvorima hrvatske karatiste i parakaratiste, trenere, izbornike i predstavnike Hrvatskog karate saveza.
 
Ministrica Brnjac i u ovoj je prigodi još jednom čestitala na osvojenih čak sedam medalja, četiri zlatne, dvije srebrne i jednoj brončanoj, istaknuvši da je riječ o odličnom rezultatu.
 
"Hrvatska je Vlada od početka svog mandata podupirala hrvatski sport. Učetverostručili smo sredstva za hrvatski sport i kada vidimo ovako sjajne rezultate srce nam je stvarno puno", poručila je ministrica Brnjac.
 
Dodala je da je Vlada do sada za velike sportske manifestacije izdvojila 43 milijuna eura.
 
Zahvale Vladi na potpori sportu općenito te u organizaciji Europskog prvenstva
 

Uime karatista i parakaratista obratila se europska prvakinja Ema Sgardelli zahvalivši Vladi na potpori tijekom prvenstva i istaknuvši da su hrvatski sportaši odradili vrhunski posao.
 
Predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije Davor Cipek također je zahvalio Vladi na potpori u organizaciji ovog prvenstva, kazavši kako je time dodatno dala na značaju tom sportu u Hrvatskoj.
 
Istaknuo je kako je u prigodi prvenstva okupljeno 1200 sudionika ukupno iz 51 države.
 
"Hrvatska se himna, zahvaljujući ovim divnim sportašicama i sportašima, četiri puta slušala u dvorani", poručio je istaknuvši da je slika iz Zadra otišla u 50 država.
 
Uz ove veličanstvene sportske rezultate, dodao je, u Zadru je proteklog tjedna ostvareno između 12 i 14 tisuća noćenja, a nakon izvrsne organizacije Europskog prvenstva, istaknuo je, svi su pitali kada će Hrvatska organizirati i Svjetsko prvenstvo u karateu i parakarateu.
 
Na kraju je čestitao premijeru Plenkoviću na sastavljanju još jedne Vlade poželjevši mu puno uspjeha u daljnjem radu.
 
"S Vašim angažmanom je i nama u sportu puno lakše", zaključio je.
 
Nastavit ćemo sa snažnom podrškom sportu, jer hrvatske sportašice i sportaši to itekako zaslužuju
 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je hrvatskim karatistima i parakaratistima poručivši kako je sedam medalja fantastičan uspjeh.
 
"Pratili smo ove sjajne rezultate koji pokazuju da su i borilački sportovi itekako uspješni u Hrvatskoj", istaknuo je.
 
Naglasio je da je ova Vlada itekako prepoznala važnost sporta, ne samo u ustrojstvenom smislu nego i u smislu ulaganja, zakonskog okvira, strategije i naknada.
 
"Snažno smo vas podržali i činit ćemo to i u budućnosti", ustvrdio je.
 
Učetverostručili smo izdvajanja za sport - s 26 na 111 milijuna eura godišnje
 

Podsjetio je da je u mandatu njegove prethodne Vlade izdvajanje za sport povećano s 26 milijuna eura na 111 milijuna eura godišnje te da takve potpore hrvatskom sportu nije bilo nikada ranije.
 
"Siguran sam da će to u budućnosti biti još i više, ne samo zato što cijenimo sport i sportaše, nego zato što to hrvatske sportašice i sportaši itekako zaslužuju. Vlada će biti uz vas i veselit ćemo se vašim uspjesima", poručio je.
 
Premijer je istaknuo kako su vještine i vrijednosti koje mladi ljudi usvajaju baveći se sportom kasnije primjenjive u svim segmentima života, od obiteljskih i prijateljskih do profesionalnih angažmana.
 
Zahvalio je organizatorima na dovođenju ovoga Europskog prvenstva u Zadar poručivši da će hrvatska Vlada stajati uz njih i u ambicijama za budućnost.



Pisane vijesti