Potvrda kvalitetnog socijalnog partnerstva na dobrobit hrvatskih radnika i gospodarstva

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na otvaranju Sedmog redovnog Sabora Nezavisnih hrvatskih sindikata. Saboru je prisustvovao i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Sedmi redovni Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata obilježile su dvije obljetnice sa zajedničkim nazivnikom, 25 godina - postojanja samog sindikata i jednako toliko godina pod vodstvom Krešimira Severa koji više neće voditi NHS.

Važnost dijaloga sa sindikatima

Premijer je u obraćanju naglasio važnost sindikata i dijaloga posebno pri izradi niza zakona pri čemu je najavio ponovno osnivanje vladinog ureda za socijalno partnerstvo.

"Smatram da nam je on potreban. Da nam treba netko da ovaj dijalog prati i njeguje, brine, svakoga dana. I ako to dobro profunkcionira onda ćemo slobodno moći reći da smo -zahvaljujući i vašim inicijativama, kao i drugih sindikata i našem puno većem iskustvu nego što ga ima bilo koja vlada na početku - u situaciji da realiziramo naše zajedničke ciljeve u budućnosti na kvalitetniji sveobuhvatniji način", rekao je Plenković.

Zahvalio je Krešimiru Severu na suradnji, a novom predsjedniku NHS-a Dariju Hanzaleku poželio puno uspjeha u obnašanju dužnosti.

Izvor: Vlada/Hina

Pisane vijesti