Obilježavanje Dana državnosti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade sudjelovat će u obilježavanju Dana državnosti, u četvrtak, 30. svibnja 2024.
 
Obilježavanje će započeti u 9.15 sati polaganjem vijenaca kod Spomenika domovini (ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog).
 
Potom će, u 10 sati, predsjednik Vlade s članovima Vlade sudjelovati na svetoj misi za Domovinu koju predvodi mons. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup i metropolit (Crkva sv. Marka).
 
Po završetku svete mise, u 11.20 sati, premijer Plenković će s članovima Vlade prisustvovati smjeni straže Kravat pukovnije (Trg svetog Marka).
 
U 16 sati, predsjednik Vlade će prisustvovati prigodnom programu u Rekreacijsko-sportskom centru na Jarunu (Ulaz Hrgovići), gdje će obići taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga (MORH, MUP, MHB, HGSS, Hrvatska vatrogasna zajednica, Ravnateljstvo civilne zaštite i Hrvatski crveni križ).
 
Potom će, u 17 sati, nazočiti pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te letačkom programu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.
 
Obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu, u 20.15 sati, uz izravan prijenos na prvom programu Hrvatske televizije. Uoči početka koncerta premijer Plenković prigodno će se obratiti.
 
Napomena: Hrvatska televizija osigurat će pool signal obraćanja predsjednika Vlade televizijskim kućama koje zatraže.
 
 

Najave