I dalje ćemo podržavati hrvatski taekwondo. Čestitke na sjajnim uspjesima i puno sreće na pariškim Olimpijskim igrama

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kontinuiranu Vladinu podršku hrvatskim taekwondoašima i borilačkim sportovima uopće. Podsjetio je na povećana sredstava za sport u okviru proračuna. Čestitavši našim sportašicama i sportašima na sedam osvojenih odličja na Europskom taekwondo prvenstvu u Beogradu, poželio im je puno sreće i uspjeha na nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Svjetske taekwondo federacije, na čelu s predsjednikom Chungwonom Choueom, i Hrvatskog taekwondo saveza, na čelu s predsjednikom Antom Nobilom te hrvatske reprezentativke i reprezentativce. Uz predsjednika Vlade bio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.
 
Pozdravivši nazočne, premijer Plenković je istaknuo sjajne uspjehe hrvatskih taekwondoaša, što su potvrdili i na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Beogradu osvojivši sedam odličja. Čestitao im je uime Vlade, kazavši da je to veliki uspjeh za njih osobno, ali i za hrvatski taekwondo.
 
Vlada podržava sve hrvatske sportove
 
Mi smo, rekao je, žargonski i sportska Vlada, koja voli i podržava sve sportove i sve što je dobro za hrvatski sport. "Svestrani smo, ne bavimo se samo tradicionalnim loptačkim sportovima koji su u duhu svakoga od nas, nego smo osobitu pozornost posvećujemo svim sportovima pa tako i borilačkim, kao što je taekwondo", ustvrdio je premijer.
 
Vi ste u ove 53 godine, naglasio je, koliko postoji Hrvatski taekwondo savez pokazali sjajne rezultate i nevjerojatan kontinuitet visoke razine pripremljenosti, koji su nagrađeni uspjesima i na europskim i svjetskim prvenstvima te Olimpijskim igrama.
 
Istaknuo je trud, rad i talent hrvatskih taekwondoaša, ali i fantastične trenere koji su iznjedrili veliki broj sjajnih sportaša i sportašica.
 
Ocijenio je odličnim uspjehom i to da je Specijalna bolnica Sv. Katarina postala Međunarodni centar izvrsnosti za sportsku medicinu svjetske taekwondo federacije i njihova službena bolnica.
 
Kazao je da će Vlada i dalje pomagati razvoj hrvatskog taekwondoa. "Ova sportska vlada nije samo navijačka i retorička. Kad smo krenuli ulaganja u sport su iznosila 26 milijuna eura, a prošlu godinu smo završili sa 111 milijuna eura", poručio je Plenković, istaknuvši dobar dijalog sa svim sportskim savezima.
 
Poručio je da će Vlada nastaviti pomagati saveze i kubove, jer bez klubova, kako je rekao, nema dobre reprezentacije.   
 
Čestitavši još jednom na sjajnim uspjesima, premijer je hrvatskim taekwondo reprezentativkama i reprezentativcima poželio puno uspjeha na Olimpijskim igrama u Parizu.
 
Taekwondo jedan od hrvatskih najtrofejnijih sportova
 
Ministar turizma i sporta Tonči Glavina članovima reprezentacije zaželio je sreću na nadolazećim Olimpijskim igrama i dodao da su veliki ponos naše države.
 
„Očekujemo od vas samo ono što očekujete sami od sebe“, kazao je ministar dodavši kako su visoko digli ljestvicu ne samo za taekwondo, već i hrvatski sport općenito, s obzirom da su već sada jedan od naših najtrofejnijih sportova.
 
„Mi ćemo vas bodriti i nadam se da ćete nas još jednom učiniti ponosnim“, zaključio je Glavina.
 
Mala država koja ima veliko srce za sport
 
Lena Stojković, osvajačica zlata na Europskom prvenstvu, kazala je kako joj je čast biti dio ove reprezentacije i drago što i mlađa generacija niže odlične rezultate i održava nasljedstvo prethodnih reprezentativaca, čak i pomiče granice s još boljim rezultatima.
 
„Ponosna sam što dolazim iz ove male države koja ima veliko srce za sport, a pogotovo taekwondo“, istaknula je.
 
Predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Ante Nobilo kazao je da je Hrvatska mala zemlja i u usporedbi s drugim zemljama, ima mali broj vježbača, ali postiže velike rezultate.
 
„Imamo odlične reprezentativce i svatko od njih može biti osvajač zlatne medalje“, kazao je Nobilo.
 
Specijalna bolnica Sv. Katarina postala službena bolnica svjetske taekwondo federacije
 
Predsjednik Svjetske taekwondo federacije Chungwon Choue kazao je da je ovo njegov četvrti posjet Hrvatskoj. Izrazio je zadovoljstvo jučer potpisanim ugovorom kojim je Specijalna bolnica Sv. Katarina postala službena bolnica taekwondo federacije.
 
Ponovio je da je Hrvatska mala zemlja po broju stanovnika, ali velika po uspjesima u taekwondou.
 
Zahvalivši premijeru na podršci taekwondu, Choue je poželio puno sreće i uspjeha hrvatskim reprezentativkama i reprezentativcima na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu.



Pisane vijesti