Vlada dala dodatnih 1,4 milijuna eura za asfaltiranje cesta u Gospiću

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je danas radove na asfaltiranju nerazvrstanih i lokalnih cesta u Gospiću, za što je Vlada Županijskoj upravi za ceste (ŽUC) dodijelila dodatnih 1,4 milijuna eura.

Ministar je bio u pratnji ličko-senjskog župana Ernesta Petryja koji je ustvrdio da će radovi Gospiću dati nov sjaj, nakon što su u tri godine napravili investicijski iskorak koji je od Gospića napravio veliko gradilište.
 
Prošle godine ŽUC-u Ličko-senjske županije dodijeljeno je redovno 2,4 milijuna eura, a dodatnih 1,4 milijuna omogućiti Gospiću da uredi ceste koje su u lošem stanju, podsjetio je ministar Butković.
 
„Sagledat ćemo daljnje potrebe te, ako bude trebalo, osigurati još novca da se završi investicijski ciklus“, poručio je.
 
Istaknuta su ulaganja u dvije obilaznice - istočna bi povezala poduzetničku zonu Smiljan polje, a zapadna bi prometno rasteretila centar grada.
 
Za oba su projekta Hrvatske ceste ugovorile izradu dokumentacije do lokacijske, kazao je Butković i kao jedan od ulagačkih prioriteta naveo Žutu Lokvu, odnosno bolje povezivanje s Rijekom.
 
Naglasio je da se povećava promet autocestama, ove je godine je 12 posto više vozila nego lani, što je rezultat gospodarskog rasta.
 
Ulaganja u vodoopskrbnu, plinovodnu i elektrodistribucijsku infrastrukturu
 
Direktor Elektrolike Božo Marković kazao je da je do sada uloženo milijun eura za povećanje sigurnosti u napajanje električnom energijom.
 
Voditelj projekta plinofikacije Ante Torlak iz tvrtke EVN Croatia plin istaknuo je da je do sada izgrađeno više od 11 kilometara mreže.
 
„Prva priključenja su već počela, spojili smo jednu tvornicu i neke kuće“, rekao je.
 
Direktor tvrtke Usluge Dario Radošević izvijestio je kako je rekonstruirano sedam od planiranih osam kilometara vodoopskrbnog cjevovoda, a ostaje za izvesti više od 500 priključaka.
 
Ustvrdio je kako se „hidraulička slika“ Gospića značajno poboljšala pa će gubici u distribuciji biti smanjeni za 20 posto.
 
Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Oleg Butković