Predsjednik Vlade Plenković posjetio novo sjedište Hrvatskog olimpijskog odbora

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas novo sjedište Hrvatskog olimpijskog odbora u Zagrebu, gdje je s domaćinima, predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom i glavnim tajnikom Sinišom Krajačem, razgovarao o tijeku priprema hrvatskih sportaša i sportašica za skorašnje Olimpijske igre u Parizu.

U pratnji hrvatskog premijera bili su potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, ministar zdravstva Vili Beroš te ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs.

U pozdravnoj riječi predsjednik HOO-a Zlatko Mateša istaknuo je iznimnu pomoć resornog ministarstva i hrvatske Vlade u pripremnim aktivnostima HOO-a za Olimpijske igre u Parizu, kao i pri kupnji prostorija za novo sjedište, nakon što je HOO zbog najave renoviranja Doma sportova, bio prisiljen potražiti novi dom.

Direktori Hrvatskog olimpijskog odbora, Damir Šegota i Ranko Ćetković, informirali su predsjednik Vlade o brojčanom stanju hrvatskog izaslanstva (73 sportaša i sportašice iz 16 sportova, ukupno 157 članova izaslanstva) na Olimpijskim igrama u Parizu te o projektu Hrvatske kuće na Olimpijskim igrama u Parizu, koja će predstavljati poveznicu hrvatskog i francuskog gospodarstva te biti mjestom za susrete Hrvata koji će tih dana boraviti u francuskoj prijestolnici.

Zaželjevši hrvatskim sportašima i sportašicama uspješne nastupe na olimpijskim borilištima, premijer Plenković je potvrdio dolazak u Pariz na svečanost otvaranja Olimpijskih igara te je sa zadovoljstvom prihvatio i poziv za posjet Hrvatskoj kući. Resorni ministar Tonči Glavina u današnjem obraćanju medijima pojasnio je da je podrška hrvatske Vlade prema sportašima i sportu u cjelini vidljiva i u nedavnoj odluci o 50-postotnom povećanju nagrada za vrhunska sportska postignuća sukladnoj kojoj će hrvatski osvajači zlatnih odličja u Parizu dobiti po 41.000 eura.

Izvor: HOO/Vlada

Pisane vijesti | Andrej Plenković