Plenković: Skreće se pozornost s pravog problema – kako opravdati Milanovića

Nitko ne prejudicira ničiju odgovornost, a političku hajku koja se zbiva nećemo dopustiti, rekao je u današnjoj izjavi medijima predsjednik Vlade Andrej Plenković, poručivši kako se skreće pozornost s pravog problema čitave lijeve scene u Hrvatskoj, odnosno kako opravdati predsjednika Milanovića.

Na novinarske upite vezano uz stanje u Jadroliniji, predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je da se skreće pozornost s pravog problema čitave lijeve scene u Hrvatskoj, odnosno kako opravdati predsjednika Milanovića, kojeg je optužio za kršenje Ustava, vrijeđanje novinara i političkih protivnika, te bahatost i rastrošnost u korištenju javnih resursa.

Plenković je kazao kako ne zna je li istina da je smijenjen izvršni direktor za tehničko održavanje Jadrolinije, te da ovih dana nije razgovarao s predsjednikom Uprave Jadrolinije Davidom Soptom.

Upitan o situaciji s trajektom Mljet, kojemu je prije nekoliko dana pala rampa tijekom plovidbe, premijer je kratko odgovorio da se ništa nije dogodilo, i da je riječ o tehničkom problemu koji će rješavati Jadrolinija.

„Ni u onom ni u ovom slučaju, nitko ne prejudicira ničiju odgovornost, a političku hajku koja se zbiva nećemo dopustiti. To je jasno kao dan“, poručio je Plenković.

O korištenju policijskog broda

Premijer je kritizirao predsjednika Milanovića zbog korištenja vojnog helikoptera, odbacivši kritike zbog vlastitog korištenja policijskog broda za putovanja na Hvar.

„A čime ću ići, hoću li ići plivati, ili što?“, kazao je.

Osvrnuo se i na, kako je rekao, dvostruke kriterije u hrvatskom medijskom i političkom prostoru, poručivši da se radi o fantastičnoj razotkrivajućoj vježbi za licemjernu hrvatsku ljevicu koja podupire SDP-ovog predsjednika.



Pisane vijesti