Priopćenje sa zatvorenoga dijela 24. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 24. sjednice, utvrđeno je pisano očitovanje Republike Hrvatske na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije, prije objave presude Suda javno se ne objavljuje.
 
Članovi Vlade usmeno su izviješteni o provedbi Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, kao i o iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.
 
Usvojeni su i pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2024. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na poveznicama:
                                                                                                                                                          
Zakonski prijedlozi: https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/2016/Sjednice/2024/Rujan/24_sjednica_VRH/a)_Tablica_prijedloga_zakona.xlsx
 
Podzakonski prijedlozi:  https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/2016/Sjednice/2024/Rujan/24_sjednica_VRH/b)_Tablica_podzakonskih_akata.xlsx
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, razriješeni su dosadašnji članovi i tajnica Vijeća za sustav unutarnjih kontrola u javnom sektoru dr.sc. Ivan Malenica, Melita Štrbić i Nikolina Bibić. Novim članom Vijeća imenovan je Damir Habijan, a tajnicom Aleksandra Andonovski.
 
Razriješen je dosadašnji član Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Damir Dekanić, a novim članom, koji je po položaju zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije, imenovan je Franjo Orešković.
 
Skupštini društva Jadrolinija Rijeka predložen je izbor dr.sc. Bojana Hlače, dr.sc. Mile Perića i Zorana Turuka za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci.
 
Razriješen je dosadašnji član Nacionalnog povjerenstva za olakšice Ivo Puhalović, a novom članicom imenovana je Ivana Milićević, kao predstavnica Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.
 
Članici Odbora za državnu službu Stanki Vučici ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova predsjednika toga Odbora, s danom 14. rujna 2024., do imenovanja predsjednika Odbora, a najduže do šest mjeseci.
 
Razriješen je ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Robert Blažinović, te mu je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva, s danom 16. rujna 2024., do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.
 
Državnom službeniku mr.sc. Antoniu Bebeku dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za industriju i rudarstvo u Ministarstvu gospodarstva, do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.
 
Državnoj službenici Branki Augustinović povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za trgovinu i politiku javne nabave u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja te joj je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za trgovinu i unutarnje tržište u Ministarstvu gospodarstva, s danom 16. rujna 2024., do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.
 
Državnoj službenici Renati Tomljenović dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za politiku javne nabave u Ministarstvu gospodarstva, do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.
 
Državnom službeniku Nevenu Kosu dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za programe i projekte EU, europske i međunarodne poslove u Ministarstvu gospodarstva, do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.
 
Državnom službeniku Samiru Šahinoviću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Ravnateljstva za robne zalihe u Ministarstvu gospodarstva, do imenovanja ravnatelja Ravnateljstva, a najduže do šest mjeseci.
 
Državnoj službenici Danieli Sukalić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije, do imenovanja glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.
 
Državnoj službenici Anamariji Šopron Bognar dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za EU projekte, europsku i međunarodnu suradnju u Ministarstvu zaštite okoliša i zelene tranzicije, do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.
 

Pisane vijesti