Bačić: U Velikoj Gorici obnovljeno 145 stambenih jedinica

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić rekao je danas u Velikoj Gorici da je na području tog grada završena obnova nakon potresa na 22 lokacije, sa 145 stambenih jedinica, a trenutno je otvoreno 17 gradilišta.

"Na području Velike Gorice trenutno je otvoreno osam gradilišta zamjenskih obiteljskih kuća, te devet konstrukcijskih obnova, koje su u različitim fazama realizacije", izvijestio je Bačić, koji se u Velikoj Gorici sastao s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, a osim obnove, tema sastanka bila je i državna imovina.
 
Ministar je rekao kako je završena i obnova škole i dječjeg vrtića, koji bi trebali biti otvoreni početkom listopada.
 
"U prethodnom periodu zajedno smo pokrenuli više projekata od velike važnosti za Veliku Goricu. Grad je izdao građevinsku dozvolu za nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza, koji će biti na području Velike Gorice. Darovali smo gradu i dio poduzetničkih zona koje, moram reći, ovaj grad iznimno uspješno realizira", istaknuo je Bačić.
 
Naglasio je, također, kako je za daljnji razvoj Velike Gorice važan i novi zahtjev za dodjelu državnog zemljišta za poduzetničku zonu Kušanec od 55 hektara, vrijednosti oko 25 milijuna eura.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti