Grlić Radman na sastanku u Luxembourgu o potpori Ukrajini

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman najavio je danas u Luxembourgu kako će izvijestiti svoje kolege u Europskoj uniji (EU) o rezultatima summita zemalja jugoistočne Europe i Ukrajine koji je nedavno održan u Dubrovniku.

“Obavijestit ću kolege o hrvatskoj, kontinuirano snažnoj potpori Ukrajini. Prije nekoliko dana bili smo domaćini predsjedniku Volodomiru Zelenskom i dvije su vlade potpisale sporazum o dugoročnoj suradnji i potpori Ukrajini”, rekao je Grlić Radman prije početka sastanka ministara vanjskih poslova država članica EU-a.
 
Grlić Radman je podsjetio da je na summitu usvojena Deklaracija - važan politički dokument koji potvrđuje spremnost Hrvatske da podrži Ukrajinu i njezin put prema euroatlantskim integracijama.
 
Sastanku šefova diplomacija EU-a prvi put nakon Brexita pridružio se britanski ministar vanjskih poslova David Lammy, a ministar Grlić Radman istaknuo je kako se Hrvatska snažno zauzima za produbljenje odnosa s Ujedinjenom Kraljevinom, koja ostaje ključni partner na zapadnom Balkanu.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti