Anušić: Milanović ponovno zabranio Kundidu dolazak na sjednicu Odbora za obranu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić rekao je danas da je predsjednik Republike Zoran Milanović ponovno načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomiru Kundidu zabranio dolazak na iduću sjednicu saborskog Odbora za obranu, ustvrdivši da Milanović zloupotrebljava svoj položaj, što predstavlja udar na institucije i temelje hrvatske države. 

„Predsjednik Republike Zoran Milanović ponovno je zabranio načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomiru Kundidu da dođe na sljedeću sjednicu saborskog Odbora za obranu na kojoj bi se trebalo raspravljati o NSATU aktivnosti”, izjavio je Anušić novinarima u Hrvatskom saboru uoči sjednice Odbora za vanjsku politiku.
 
Dodao je da je ovo što se sada događa udar na institucije i temelje hrvatske države, ocijenivši da je riječ o klasičnoj zloupotrebi položaja i pozicije koju uživa Zoran Milanović.
 
Ministar je potvrdio da će se on odazvati na sjednicu Odbora za obranu ako bude pozvan, kao i svi ostali koji se pozivaju i dolaze, te da će nastaviti raditi kako to nalaže zakon.
 
„Jedino je naredbom Milanovića dva puta spriječen predstavnik Oružanih snaga, koji ima ulogu kao struka, kao vojnik, kao netko tko ne govori iz kuta politike, da kaže istinu javnosti”, poručio je Anušić, navodeći kako je to pitanje koje nema smisla postavljati njemu, jer je već sve rekao, nego smatra da Milanovića treba pitati zbog čega maltretira čovjeka koji je heroj Domovinskog rata i kojeg je on predložio za poziciju načelnika Oružanih snaga, a to znači, zaključio je Anušić, da zlostavlja kompletan sustav Oružanih snaga i sprječava ih u njihovim dužnostima.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti