Vladino izaslanstvo obišlo Knin i poplavljena područja

Hrvatska Vlada će s 10 milijuna kuna financirati projekt uređenja korita rijeke Butižnice, pritoka Krke, a taj će posao trajati oko dvije godine, rekla je ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić koja je danas kao dio vladina izaslanstva posjetila Knin.

Knin, 4. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska Vlada će s 10 milijuna kuna financirati projekt uređenja korita rijeke Butižnice, pritoka Krke, a taj će posao trajati oko dvije godine, rekla je ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić koja je danas kao dio vladina izaslanstva posjetila Knin.

U izaslanstvu su još bili potpredsjednik Vlade Damir Polančec i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Nakon sastanka s predstavnicima vlasti grada Knina i Šibensko-kninske županije, ministrica Matulović Dropulić istaknula je da će na taj način biti konačno riješen problem s poplavama na kninskom području.

Potpredsjednik Vlade Polančec najavio je da će država financirati i obnovu dijela prometnice Šibenik - Drniš - Knin, kao i poplavljene Trpimirove ulice u Kninu, te podmiriti troškove oko 60 vatrogasnih intervencija koliko ih je posljednjih dana bilo zbog poplavljenih prizemlja i podruma.

Vladino izaslanstvo i predstavnici lokalnih vlasti obišli su i poplavljena područja u Kninu i okolici, gdje su i dalje na snazi redovite mjere zaštite od poplave.

Vodostaj Krke iznosio je jutros 438 centimetara i za sedam je centimetara niži od jučerašnjeg.



Pisane vijesti