Predsjednik Vlade uručio Ugovor o darovanju Doma HV Gradu Vinkovci gradonačelniku Grada Vinkovaca

Premijer Ivo Sanader susreo se, uoči svečanosti otvorenja 40. Vinkovačkih jeseni, sa čelnicima Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

VINKOVCI, 16. rujna 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader susreo se, uoči svečanosti otvorenja 40. Vinkovačkih jeseni, sa čelnicima Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Tom prigodom Sanader je uručio vinkovačkom gradonačelniku Mladenu Karliću odluku Vladinog povjerenstva za imovinu o prijenosu Doma HV-a u Vinkovcima u vlasništvo grada.

Taj se objekat na oko 2,5 tisuće četvornih metara nalazi u samom središtu Vinkovaca. Tijekom srpske agresije na Vinkovce devastiran je i do danas nije započela njegova obnova.

Karlić je podsjetio da je Grad unazad 10 godina pokušavao doći u vlasništvo Doma HV-a, a sada su se stekle pretpostavke za obnovu toga objekta koji bi u budućnosti trebao biti namijenjen potrebama mladih Vinkovčana.

Sanader će večeras otvoriti 40. Vinkovačke jeseni, a svečanosti će nazočiti predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministri iz Vlade, saborski zastupnici te drugi državni i lokalni dužnosnici.



Pisane vijesti