Potpredsjednica Vlade na otvorenju 25. turističko-kulinarske manifestacije "Kaj su jeli naši stari"

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Vrbovcu, u ime predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera kao pokrovitelja, 25. turističko-kulinarsku manifestaciju "Kaj su jeli naši stari".

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Vrbovcu, u ime predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera kao pokrovitelja, 25. turističko-kulinarsku manifestaciju "Kaj su jeli naši stari". Manifestaciju organizira Grad Vrbovec, a udruge žena pripremaju za posjetitelje jela po starinskim receptima. "Kaj su jeli naši stari" tradicionalan je turistički proizvod koji afirmira zdravu hranu, otima zaboravu gastronomsku, ali i etnografsku baštinu vrbovečkoga kraja, a bit će popraćen bogatim kulturno-umjetničkim programom u kojemu će sudjelovati i brojne folklorne skupine iz toga kraja.

"Na taj način govorimo o svojim korijenima, pokazujemo tko smo i što smo", istaknula je na svečanom otvorenju potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, dodajući da te istinske vrijednosti, kao popudbinu, moramo ponijeti i u budućnost.



Pisane vijesti