Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila "dnevni boravak za starije osobe" iz Programa međugeneracijske solidarnosti u Splitu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je u splitskom Domu za skrb za starije i nemoćneosobe Lovretu, koji ima 108 štićenika, "dnevni boravak za starije osobe" iz Programa međugeneracijske solidarnosti u kojemu će, uz štićenike doma, dan provoditi i stotinjak starijihkorisnika koji ne žive u domu.

SPLIT, 19. travnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je u splitskom Domu za skrb za starije i nemoćneosobe Lovretu, koji ima 108 štićenika, "dnevni boravak za starije osobe" iz Programa međugeneracijske solidarnosti u kojemu će, uz štićenike doma, dan provoditi i stotinjak starijihkorisnika koji ne žive u domu.

Kosor je naglasila kako je cilj programa olakšati život starijim i nemoćnim osobama i pokazati im da nisu sami i zaboravljeni te da imaju puno pravo na dostojanstvenu starost.

Posebno je naglasila važnost Programa međugeneracijske solidarnosti jer se i njime povećava novo zapošljavanje. Tako će u danas otvorenom dnevnom boravku za starije i nemoćne osobe u Splitu biti zaposleno još desetak novih radnika, a Projekt međugeneracijske solidarnosti, rekla je Kosor, pokazuje kako dobro mogu surađivati grad, županija i Vlada, kada je u pitanju skrb o starijim i nemoćnima.

Dnevni boravak u domu Lovret površine je 150 četvornih metara, prilagođen je starijim i bolesnim osobama, a u cijelosti je financiran sredstvima Ministarstva obitelji koje osigurava i plaće za deset novozaposlenih.

Nakon otvaranja dnevnog boravka ministrica Kosor potpisala je sa splitsko-dalmatinskim županom Krunom Peronjom ugovor o suradnji između Ministarstva i te županije u provedbi Programa međugeneracijske solidarnosti.



Pisane vijesti