Vlada otpisala dug PPK Valpovu

Hrvatska je Vlada otpisala dug PPK Valpovu u iznosu od oko 57 milijuna kuna, a odluka je donesena na današnjoj zatvorenoj sjednici Vlade u Karlovcu.

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska je Vlada otpisala dug PPK Valpovu u iznosu od oko 57 milijuna kuna, a odluka je donesena na današnjoj zatvorenoj sjednici Vlade u Karlovcu.

Vladinom odlukom o otpisu duga praktično je, kažu u Vladi, omogućen završetak financijske konsolidacije tog društva.

Kako je istaknuo ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković Vlada je tu gospodarsku i socijalnu mjera donijela kako bi društvo nastavilo funkcionirati bez opterećenja.

Dug PPK Valpova prema Ministarstvu financija po osnovi poreza iznosio je 32 milijuna kuna, 3,6 milijuna kuna duga odnosi se na dugovanja na osnovi zakupa poljoprivrednog zemljišta iz 1998. godine uvećano za kamate, a dug prema Hrvatskim vodama za vodnu naknadu iznosi 7,6 milijuna kuna.

Riječ je, kako je pojasnio Čobanković, o opterećenjima iz ranijih razdoblja koja su veliki teret za tu tvrtku.

Zaposlenici PPK Valpovo kupili su danas na elektroničkoj dražbi Zagrebačke burze 44,01 posto dionica tog valpovačkog poljoprivredno-prehrambenog kombinata, i to po cijeni od 13.594.625 kuna.

Time su radnici PPK Valpova postali vlasnici ukupno oko 96 posto dionica te tvrtke.



Pisane vijesti