Vlada suglasna s kandidaturom za EURO 2012.

Hrvatski nogometni savez dobio je danas Vladinu suglasnost da se zajedno s Nogometnim savezom Mađarske kandidira za organizaciju Europskog nogometnog prvenstva - EURO 2012.

ZAGREB,20. siječnja(Hina) - Hrvatski nogometni savez dobio je danas Vladinu suglasnost da se zajedno s Nogometnim savezom Mađarske kandidira za organizaciju Europskog nogometnog prvenstva - EURO 2012.

Suglasnost Vlade jedan je od bitnijih dokumenata tog projekta, a rok za prijavu zemlje kandidata je 31. siječnja ove godine.

Na EURO 2012., od 10. lipnja do 8. srpnja, natjecalo bi se 16 reprezentacija i odigrala 31 utakmica.

Budu li Hrvatska i Mađarska domaćini EURO 2012., prvenstvo bi počelo igrama u skupinama, njih četiri. Od toga bi se utakmice po dviju skupina igrale u Hrvatskoj i u Mađarskoj.

Hrvatska bi, u tom slučaju, morala rezervirati četiri stadiona, a za sada se predviđaju stadioni u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Varaždinu.

Gdje bi se i kada igrala utakmica kojom bi se prvenstvo otvorilo i nogometno finale dogovorili bi se dva saveza, mađarski i hrvatski.

Hrvatski nogometni savez, tražeći Vladinu suglasnost, nije precizirao troškove eventualne suorganizacije Europskog nogometnog prvenstva, pozvao se tek na dosadašnja iskustva koja pokazuju da takvi projekti donose visoke prihode.



Pisane vijesti