Premijer Sanader čestitao organizatorima

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader nakon odgledane prve vožnje ženskoga slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu, čestitao je organizatorima, jer je, kako je rekao, Hrvatska, Zagreb i Sljeme danas u središtu pozornosti svjestske ne samo sportske javnosti.

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader nakon odgledane prve vožnje ženskoga slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu, čestitao je organizatorima, jer je, kako je rekao, Hrvatska, Zagreb i Sljeme danas u središtu pozornosti svjestske ne samo sportske javnosti.

"Ponosan sam na ono što se događa na Sljemenu, ne samo kao premijer, nego i kao čovjek koji je dugo živio u inozemstvu, u Insbrucku, gdje je jedan od najvećih skijaških centara, Tirol općenito, i mogu reći da se nemamo čega stidjeti ovdje na Sljemenu, i možemo biti ponosni", istaknuo je Sanader. Što se tiče onoga, što smo najviše željeli, Janica je imala prevelik pritisak i htjela je najviše. Međutim, moramo joj držati "štangu" i biti sretni, jer da nije bilo nje, danas ne bi bilo utrke na Sljemenu, rekao je Sanader. Nika Fleis i Ana Jelušić su sjajno odvozile prvu vožnju, nadam se da će tako biti i u drugoj. Janica ne smije biti tužna, svi smo uz nju, poručio je Sanader. Upitan, skija li, Sanader je rekao, da je skijao, dok je živio u Tirolu, no na žalost, da imao je operaciju meniskusa na oba koljena i da više ne može skijati, no zato sada igra golf.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir šeks rekao je da je uživao u prvoj vožnji, no zaista je šteta što se Janici dogodio takav peh. Nika i Ana sjajno su završile prvu vožnju i vjerujem da će takve biti i u drugoj. "Fenomenalan ugođaj, velika promocija za Zagreb i Hrvatsku", ocijenio je Šeks održavanje Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu. Bio je to sjajan osjećaj i doživljaj, dodao je. Na upit hoće li osobno isprobati sljemensku stazu, Šeks je uz smiješak odgovorio, možda na sanjkama.

Ministar vanjskih poslova u ostavci Miomir Žužul, rekao je da je prekrasno što se skijaški svijet okupio u Zagrebu i na Sljemenu. Malo sam, kao i svi tužan zbog Janice, no ona je prava sportašica i njezin je veliki uspjeh što se ova utrka održava na Sljemenu, vjerujem da će Ana i Nika u drugoj vožnji i poboljšati svoj plasman, rekao je Žužul.



Pisane vijesti