Predsjednica Vlade otvorila novi laboratorij Instituta IGH

ZAGREB, 17. srpnja 2009. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas u Zagrebu novoizgrađeni građevinski laboratorij Instituta IGH, koji time obilježava i 60. obljetnicu postojanja, a u koji je uloženo više od 106 milijuna kuna.

Čestitajući zaposlenicima obljetnicu tvrtke, Kosor ih je ujedno pozvala da svojim savjetima i prijedlozima temeljenim na znanju koje su prikupili u tvrtki pomognu Vladi u svemu što će ubuduće činiti.

Pritom je podsjetila da se do kraja ovog mjeseca očekuje novi rebalans proračuna za 2009. godinu, koji je potreban "da bismo mogli napraviti realan i stabilan proračun za 2010. godinu", rekla je Kosor.

Dodala je da su sve njihove ideje, prijedlozi, "kao i svih drugih gospodarstvenika u Republici Hrvatskoj u svakom smislu dobrodošli".

Predsjednica Vlade je kazala kako i njena odluka da za svoj prvi službeni posjet nekom poslovnom subjektu u mandatu ove vlade odabere tvrtku iz sektora graditeljstva govori da će i u temelju svega što će Vlada raditi biti građenje, od međuljudskih odnosa do gospodarskih projekata.

Dodala je i da će u svemu što će se raditi u mandatu ove vlade, kojoj je na čelu, na središnjem mjestu biti jačanje gospodarstva.

Predsjednik Uprave Instituta IGH Jure Radić je pak istaknuo da je ta tvrtka osnovana prije 60 godina kao mali građevinski laboratorij, s ciljem da bude putokaz i korektiv razvoja hrvatskog graditeljstva.

Danas je IGH izrastao u jedan od pet najvećih europskih građevinskih instituta s referencama koje su započele u laboratorijskom radu, a razvile se kroz velike projektantske domete, od projektiranja cesta, mostova, tunela, hidrocentrala, željezničkih pruga i dr.

Reference IGH danas su toliko velike da je Institut prerastao hrvatske granice i mora raditi diljem Europe, ali i u daljim zemljama, poput Rusije i Kazahstana ili zemalja Bliskog istoka i u tim će područjima raditi još i više, istaknuo je Radić.

Najavio je i da će poslovni rezultate IGH za prvih šest mjeseci ove godine biti izvrsni iako je kriza. "Borimo se s njom tako da imamo posla i da radimo, a naša najveća vrijednost su oko 1.260 zaposlenih i unatoč krizi samo smo u ovoj godini zaposlili 40 novih mladih inženjera", naglasio je Radić.



Pisane vijesti