Predsjednica Vlade u holdingu Đuro Đaković

SLAVONSKI BROD, 18. veljače 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor prilikom današnjeg posjeta holdingu Đuro Đaković d.d. u Slavonskom Brodu, nazočila je jutros na poligonu Kindrovo, nedaleko Slavonskog Broda demonstraciji rada borbenog oklopnog vozila i tenkova M-84 i M-84D, koji se moderniziraju u Đuri Đakoviću.

Karakteristike borbenog oklopnog vozila i tenkova premijerki je pojasnio predsjednik Uprave specijalnih vozila Đuro Đaković, Bartol Jerković.

Poseban naglasak Jerković je stavio na borbeno oklopno vozilo kojega Specijalna vozila Đuro Đaković za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske proizvode u suradnji sa finskom Patriom. Prema njegovim riječima, u sklopu te suradnje do sada je hrvatskim Oružanim snagama isporučeno 24 oklopno-borbenih vozila, od kojih je 18 proizvedeno u Hrvatskoj, a od sljedećeg mjeseca svaki tjedan Oružanim snagama bit će isporučivano po jedno takvo vozilo.

Riječ je o projektu vrijednom oko 180 milijuna eura, u okviru kojeg je do kraja 2012. predviđena proizvodnja ukupno 126 vozila, rekao je Jerković.

Premijerka Kosor obići će u Slavonskom Brodu i prvo kogeneracijsko postrojenje na šumsku biomasu koje je vlastiti razvojni projekt tvrtke Đuro Đaković Holding d.d., a potom će biti nazočna obilježavanju 90. obljetnice te tvrtke.



Pisane vijesti