16. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske

Vlada je danas, 27. listopada 2020. godine, održala  telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Zaključak u vezi s potpisivanjem ugovora o provedbi Okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje COVID-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik.
 
U cilju sprječavanja i suzbijanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i liječenja pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19, Gilead Sciences i Europska komisija, u ime država članica sudionica, potpisale su 7. listopada 2020. Okvirni ugovor za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje COVID-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik.  
 
Vlada je ovlastila ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" da, u ime Republike Hrvatske, potpiše ugovor o provedbi Okvirnog ugovora.
 
Financijska sredstva potrebna za provedbu ovoga Zaključka osigurana su u Financijskom planu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.
 
Za provedbu Zaključka zadužuju se Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".