238. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske

Vlada je danas, 26. lipnja 2020. godine, održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Zaključak o prihvaćanju prijedloga Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske za povećanje naknade za rad predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora na izborima zastupnika u Hrvatski sabor 2020.

Uslijed zahtjevnosti provedbe glasovanja, a radi osiguranja epidemioloških mjera na biračkom mjestu, Državno izborno povjerenstvo predlaže da se predsjednicima i zamjenicima predsjednika biračkih odbora  isplati veća naknada za rad od naknade koja je isplaćena u provedbi prethodnih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, i to onima u Republici Hrvatskoj  naknada u iznosu od 400,00 kuna neto, a onima u inozemstvu naknada u iznosu od 500,00 kuna neto.
 
Materijal za ovu točku dostupan je putem poveznice: https://bit.ly/2A3Xg0y.
 
Također, donesen je i Zaključak u vezi s osiguranjem zaštitne opreme Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske za provedbu izbora zastupnika u Hrvatski sabor 2020.Zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite, kao tijelo zaduženo za distribuciju zaštitne opreme, za dostavu medicinske zaštitne opreme koju će isporučiti Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske za potrebe biračkih odbora i izbornih povjerenstava, u količini dostatnoj za njihov rad sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Ovim mjerama Vlada Republike Hrvatske na vrijeme poduzima sve potrebne aktivnosti u cilju zaštite članova biračkih odbora koji su zaduženi za provedbu pojedinih izbornih radnji s ciljem zaštite osoba koje sudjeluju u njihovoj provedbi na nivou Republike Hrvatske.
 
Materijal za ovu točku dostupan je putem poveznice: https://bit.ly/2VoQQAO.
 

Dokumenti