12. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će 12. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, u petak, 12. listopada 2021. godine, u 11.00 sati, u Pleternici (Interpretacijski centar Terra Panonica, Trg Zrinskog i Frankopana 4).
 
Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.  Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru i Našicama.
 
Na sjednici u Pleternici članovima Savjeta predstavit će se informacija o ugovorenim projektima na području Slavonije, Baranje i Srijema, Razvojni sporazum i Plan industrijske tranzicije Panonske Hrvatske, informacija o provedbi projekata iz područja poljoprivrede te prilike za nova ulaganja iz Europskog socijalnog fonda.
 
Napomena: S obzirom na epidemiološke mjere, broj osoba u dvorani bit će ograničen pa će snimatelji i fotoreporteri moći snimiti početak sjednice, a Hrvatska radiotelevizija snimat će sjednicu i ustupiti materijal ostalim televizijama koje to zatraže, a preuzimanje će se dogovarati uobičajenim putem.
 
 Nakon sjednice predviđene su izjave za medije.
 
 

Najave | Andrej Plenković