14. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će 14. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, u utorak, 20. prosinca 2022., u 10 sati, u Pitomači (Restoran Verica, Ljudevita Gaja 28).
 
Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.  Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama, Pleternici i Okučanima.
 
Na sjednici u Pitomači članovima Savjeta predstavit će se informacija o mogućnostima ulaganja na području Slavonije, Baranje i Srijema u financijskoj perspektivi 2021.-2027., zatim ulaganja i nove mogućnosti do 2027. u poljoprivredi i ribarstvu te ulaganja iz Europskog socijalnog fonda, nove mogućnosti za jedinice lokalne i regionalne samouprave u okviru ESF+ te najava poziva za izgradnju i opremanje centara za starije osobe iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.
 
Nakon sjednice uručit će se niz ugovora, a predviđene su i izjave za medije.

Najave