15. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2018“

Vladin Ured za razminiranje, Hrvatski centar za razminiranje i Hrvatski centar za razminiranje - Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o. organiziraju 15. međunarodni simpozij ''Protuminsko djelovanje 2018." koji će se održati u Slanom, od 9. do 12. travnja 2018. godine, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike. Zemlja-partner ovogodišnjeg Simpozija je Bosna i Hercegovina.
 
Kao i svih dosadašnjih godina, Simpozij je zamišljen kao praktična i otvorena platforma za razmjenu teorijskih spoznaja i znanstvenih iskustava na području protuminskog djelovanja. Namjera organizatora je ponuditi stručnjacima, znanstvenicima i zainteresiranoj javnosti priliku da razmjenjuju naučene lekcije i kroz interaktivni pristup temama pokušaju ponuditi odgovore na izazove u jednom dinamičnom području kao što je protuminsko djelovanje. Dodatnu vrijednost Simpoziju daje izlaganje i prezentacija opreme kao prilika za predstavljanje i oglašavanje tvrtki izlagača i njihovih proizvoda, odnosno prilika za sklapanje poslova.
 
Simpozij je tijekom godina izrastao u krovni svjetski stručni skup glede problematike u protuminskom djelovanju s visokom posjećenošću. Svoju nazočnost na ovogodišnjem simpoziju potvrdilo je oko 140 sudionika iz 30 zemalja.
 
Otvorenje 15. simpozija održat će se u utorak, 10. travnja 2018. godine, u 9,30 sati u kongresnoj dvorani Admiral Grand Hotela u Slanom, Ruđera Boškovića 13.
 
Uvodni govor održat će Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje dok će pozdravne govore održati: Hrvoje Debač, ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za razminiranje, Žaklina Marević, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije, profesor Dragan Primorac, predsjednik Odbora za međunarodne odnose Američke Akademije za forenzičke znanosti, g. Suvad Džafić, član Komisije za razminiranje Bosne i Hercegovine kao zemlje partnera, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, g. Filip Dragović, izaslanik predsjednice Republike i g. Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i izaslanik predsjednika Vlade.
 
U sklopu ceremonije otvaranja Simpozija bit će dodijeljena posebna priznanja osobama, organizacijama i državama koje su kroz proteklih 15 godina posebno doprinijele razvoju cjelokupnog koncepta Simpozija, rastu njegovog značaja i međunarodnoj prepoznatljivosti.
 
Izjave za medije predviđene su nakon završetka svečanog otvaranja Simpozija.
 

Najave