18 branitelja stopostotnih HRVI dobilo automobile

Osamnaestorici stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata I. skupine (HRVI) danas je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila ključeve osobnih automobila marke citroen C5, prilagođenih njihovim potrebama.

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Osamnaestorici stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata I. skupine (HRVI) danas je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila ključeve osobnih automobila marke citroen C5, prilagođenih njihovim potrebama.

"Meni je veliko zadovoljstvo što ispunjavamo zakonsku obavezu, a to su i obveze prošlih vremena koje nisu ispunjene", izjavila je Kosor nakon predaje ključeva hrvatskim braniteljima. Ispunili smo obvezu, a to je za HRVI prve skupine novi život, nova kvaliteta, dodala je.

Rekla je kako današnjom podjelom 18 automobila za stopostotne HRVI prve skupine Ministarstvo završava veliki posao nabave 148 automobila za stopostotne invalide 1. skupine u ovoj godini, za što je izdvojeno gotovo 16 milijuna kuna. Automobili su kupljeni na natječaju.

Kosor je rekla da je lani na taj način nabavljeno i podijeljeno 44 automobila, za što je bilo izdvojeno više od četiri milijuna kuna, a za sljedeću 2006. Ministarstvo branitelja planira nabaviti još 141 automobil za stopostotne HRVI prve skupine za što je osigurano 18 milijuna kuna.

Predsjednik stopostotnih HRVI I. skupine Đuro Glogoški novinarima je rekao kako mu je izuzetno drago da je u ovo blagdansko vrijeme upriličena dodjela automobila, tim više što su automobile dobili stopostotni hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata I. skupine koji su to pravo trebali ostvariti još u vrijeme mandata bivšeg ministra branitelja Ivice Pančića.



Pisane vijesti