2020. zajedno predsjedamo Vijećem EU-a na dobrobit Hrvatske, Njemačke i cijele Europe

  • Slika /Vijesti/2019/10 listopad/03 listopada/483534E5-D24B-40ED-BCA3-54C5DF3D4D57.jpeg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je večeras na prijemu, koji je u povodu u Dana njemačkog jedinstva, nacionalnog praznika Savezne Republike Njemačke u zagrebačkom Hotelu Esplanade organiziralo njemačko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Obrativši se prigodno nazočnima predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je kako je pad Berlinskoga zida bio prekretnički trenutak za povijest Europe, povijest Njemačke i za slobodu od komunističkog režima u čitavoj srednjoj i istočnoj Europi prije 30 godina.
 
Njemačka je postojana u doprinosu europskom projektu
 
"Njemačka je od samog početka europskoga projekta bila jedna od ključnih država koja je poslala poruku mira i suradnje i upravo na tom tragu suradnje europskih država ona i danas postojano daje doprinos europskom projektu", rekao je Plenković.
 
Naglasio je da je Njemačka bila predvodnica država tadašnje Europske zajednice u međunarodnom priznanju Hrvatske, koja je kasnije kontinuiranom podrškom i naporima sudjelovala u jačanju hrvatskog međunarodnog položaja i članstva u Europskoj uniji.
 
Zajedničko predsjedanje Vijećem Europske unije u 2020. bit će za dobrobit Hrvatske, Njemačke i cijele Europe
 
"Posebno zadovoljstvo je što će naše dvije zemlje 2020. podijeliti po šest mjeseci predsjedanja Vijećem Europske unije, s dobro usklađenim planom za dobrobit Hrvatske, Njemačke i cijele Europe" rekao je Plenković, podsjetivši na poveznicu i doprinos koji odnosima dviju zemalja daje pola milijuna Hrvata koji žive u Njemačkoj.
 
Uz predsjednika Vlade na prijemu je sudjelovao ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.


Pisane vijesti | Andrej Plenković