Aladrović: Svaka mjera imat će ekonomsku protumjeru

Slika /Vijesti/2020/11 studeni/25 studenog/26.jpg

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović kazao je u srijedu da će svaka nova epidemiološka mjera imati i ekonomsku protumjeru, a svojevrsno obeštećenje gospodarstvu predstavit će se uskoro. 

"Do sada smo pokazali da se znamo kompenzacijskim ekonomskim mjerama nositi s pandemijom", poručio je ministar Aladrović u izjavi medijima najavivši da će s novim epidemiološkim mjerama koje će se donijeti zbog pogoršane epidemiološke situacije, Vlada predstaviti i ekonomske protumjere. 
 
Istaknuo je da je Vlada svjesna "neizvjesnosti" kod ekonomskih subjekata, posebice onih u uslužnom sektoru zbog pogoršane epidemiološke situacije i najave novih mjera. Poručio je da će Vlada pomoći svim subjektima koji se nađu u nepovoljnoj situaciji i najavio je da će se nove ekonomske protumjere objaviti ovih dana, nakon finaliziranja novih epidemioloških mjera.
 
"Svaka epidemiološka mjera imat će i ekonomsku protumjeru, tako postupamo od prvog dana ove epidemije", ustvrdio je ministar Aladrović. 
 
Kroz ekonomske protumjere Vlada dosad uložila 7,5 mlrd kuna
 
Upitan je li Vlada spremna vlasnicima noćnih klubova isplatiti traženo obeštećenje zbog zatvaranja tih objekata, Aladrović je kazao da ekonomija ne može izdržati njihove zahtjeve "koji idu u kontekstu određenog postotka prihoda prošle godine".
 
"Ovisi kako gledate obeštećenje, i dosadašnje mjere se mogu smatrati obeštećenjem, one i jesu bile obeštećenje", kazao je.
 
Aladrović je ponovio da je Vlada kroz ekonomske protumjere dosad uložila 7,5 milijardi kuna u ekonomiju uz niz drugih ekonomskih mjera, te da se tu radi o obeštećenju onih koji zbog objektivnih razloga nisu mogli raditi.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Josip Aladrović