AmCham Hrvatska o sastanku Bush-Sanader

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham Hrvatska) priopćila je u utorak da će sastanak predsjednika George W. Busha i hrvatskog premijera Ive Sanadera u Washingtonu nesumnjivo potaknuti postojeće i potencijalne američke investitore da se više okrenu prema daljnjim mogućnostima ulaganja u Hrvatsku.

ZAGREB, 17. listopada 2006. (Hina) - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham Hrvatska) priopćila je u utorak da će sastanak predsjednika George W. Busha i hrvatskog premijera Ive Sanadera u Washingtonu nesumnjivo potaknuti postojeće i potencijalne američke investitore da se više okrenu prema daljnjim mogućnostima ulaganja u Hrvatsku.

Sastanak Sanadera i Busha, koji se treba održati kasnije tijekom dana u Washingtonu, svakako je prilika za jačanje bliskih odnosa između SAD-a i Hrvatske, te ujedno pokazatelj podrške Hrvatskoj u njezinom putu reformacije i priključenja EU-u.

Navedeni sastanak će svakako potaknuti postojeće i potencijalne američke investitore da se više okrenu prema daljnjim mogućnostima ulaganja u Hrvatsku i regiju, navodi se u priopćenju američke komore u Zagrebu.

Članstvo AmCham-a pruža podršku te potiče provođenje nedavnih gospodarskih inicijativa Vlade RH, kao što su revitalizacija državne Agencije za promicanje izvoza i ulaganja, i projekta "Giljotina" (HITRORez) za racionalizaciju i poboljšanje zakonodavstva, navodi se u priopćenju.

Racionalizacija kompleksne hrvatske legislative i regulatornog sistema je jedan od najvažnijih preduvjeta za privlačenje stranih investicija i gospodarskog rasta Hrvatske, tvrdi AmCham. Bitan faktor uspostavljanja učinkovitog slobodnog tržišta je ujedno i transparentna implementacija istih zakona i njihovo uspješno provođenje. Kako bi navedene inicijative saživjele moraju imati apsolutnu podršku u reformiranom i učinkovitijem pravosuđu, navodi se u priopćenju.

Američka gospodarska komora (AmCham Hrvatska) je glas američkih i internacionalnih tvrtki u Hrvatskoj, te hrvatskih tvrtki na vanjskim tržištima.AmCham je predana radu za uspostavljanje povoljne poslovne i investicijske klime u Hrvatskoj, kroz zalaganje za provođenje visokih standarda poslovanja slobodnog tržišta, zaključuje se u priopćenju.



Pisane vijesti