Banožić za Novu TV: Troškovi nabave borbenih aviona transparentno su objašnjeni u odluci Vlade. Novac je u proračunu

Ministar obrane Mario Banožić, u razgovoru s novinarkom Ivanom Pezo Moskaljov, za Dnevnik Nove TV, govorio je o nabavci borbenih aviona te odgovorio na optužbe i opaske predsjednika Republike.

Rafalei nisu poskupjeli
 
Ministar kaže da Rafalei nisu poskupjeli: ''Taj novac nigdje ne odlazi iz Hrvatske, ali zbog zakonskih propisa mora biti plaćen''
 
Na pitanje tko je uzeo novac ministar odgovara: "Nije nitko. Novac je u proračunu, u ugovoru, u odluci Vlade gdje je sve transparentno objašnjeno. Jučer smo imali sjednicu Odbora, svi su se složili da je postupak transparenta u kunu”, rekao je.
 
Na pitanje zašto ugovor ne može biti javan, kazao je kako je cijeli postupak tajan od početka nabave kao i da su nam na tome čestitale sve zemlje koje su se prijavile na natječaj.
 
Upitan odlazi li iz ministarstva kaže da ne odlazi. “Premijer mi je više puta jasno iskazao podršku, ja mu na tome zahvaljujem kao i drugim članovima Vlade. Mi nastavljamo raditi i ne obaziremo se na ono što gospodin Milanović govori”, rekao je.
 
"Blokada nije zbog mene, nego zbog jednog posebnog PR-a, glupost na glupost. Milanović se pokušava iz jedne gluposti izvući s još većom gluposti, danas s nečim što bi trebalo ugroziti mene kao ministra obrane. Neću komentirati te njegove nastupe, savjet njegovim najbližim savjetnicima je da naprave dobar konzilij na kojem će mu prepisati dobru terapiju", odgovorio je Banožić na pitanje je li spreman sam otići ili podnijeti ostavku jer je očito da ne može surađivati s predsjednikom Republike.
 
Suradnja sa zapovjednicima i Glavnim stožerom
 
Milanović tvrdi i da Banožić sustavno zlostavlja načelnika Glavnog stožera, reporterka je ministra pitala je li to tako. "To će objasniti s Pantovčaka koji to pišu. Nema govora o zlostavljanju", rekao je.
 
Ministar obrane rekao je i kako su danas imali sastanak Glavnog stožera na kojem su razgovarali o budućim planovima nabave i zašto neki projekti stoje godinama.
Jedan od tih projekata su i hangari za američke helikoptere.
 
Što se tiče kupovine Bradleya Banožić kaže da još nije razjašnjeno koliko je novaca potrebno da se vozilo stavi u funkcionalnu razinu na kojoj ga koristi i američka vojska.
 
Izvor: Nova TV / Vlada

Pisane vijesti