Beroš: Konstruktivne i utemeljene komentare na Akcijski plan protiv raka struka će prepoznati i uvažiti

Na ocjene udruga da je akcijski plan strategije protiv raka iznevjerio njihova očekivanja, reagirao je ministar zdravstva Vili Beroš ističući kako je plan u e-Savjetovanju te da će konstruktivne i utemeljene komentare struka prepoznati i uvažiti, pa nema razloga za razočaranja.

„Akcijski plan je u e-Savjetovanju kojemu je upravo cilj prikupiti što više konstruktivnih komentara te se nadam da će oni objavljeni u medijima biti upućeni na pravu adresu – e-Savjetovanje - koja tome i služi. Stoga, nema razloga za razočaranja i kritike pojedine udruge. Konstruktivne i utemeljene komentare struka će zasigurno prepoznati i uvažiti“, poručio je ministar.

Svatko će u svom dijelu doprinijeti akcijskom planu

Beroš ističe da akcijski plan za provedbu Nacionalnog strateškog okvira protiv raka objedinjuje struku i sve nadležne institucije.

"Dakle ima niz nositelja i sunositelja projekta, od HZJZ-a, HZZO-a, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva financija, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za znanost i obrazovanje i drugih institucija koje su sve navedene u dokumentaciji u e-Savjetovanju", kazao je.

Sukladno tome, naglasio je Beroš, imamo utemeljen dokument na svim razinama - struke, financija i ostalih resora koji su svatko u svom dijelu doprinijeli akcijskom planu.

Izvor: Vlada / Hina 

Pisane vijesti | Zdravlje