Beroš: Ne očekujem veće poteškoće s normalizacijom zdravstvenog sustava

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je danas nakon posjeta Općoj i veteranskoj bolnici “Hrvatski ponos” u Kninu da ne očekuje veće probleme s vraćanjem zdravstvenog sustava u uobičajeno funkcioniranje te da zdravstvena inspekcija nije utvrdila veće disfunkcionalnosti u slučaju prodora zaraze u Dom za starije i nemoćne osobe Split.

„Jučer je prezentiran Vladin plan relaksiranja mjera, prema kojemu bi 4. svibnja javnozdravstvene ustanove i one privatne trebale početi s vraćanjem u uobičajeno funkcioniranje. Vjerujem da neće biti većih problema, ali isto tako naglašavam da se to neće dogoditi u jednom trenutku", kazao je ministar.

Ustvrdio je da će normalizacija zdravstvenog sustava ovisiti o broju zdravstvenih djelatnika, rekavši da se smanjuje broj onih koji su u samoizolaciji.

„Vjerujem da će i s aspekta potrebe zdravstvenih djelatnika biti ispunjena kvota potrebnih", poručio je.


Naglasio je da je važno u slučaju poteškoća sa zdravstvenim kadrovima, javni i privatni zdravstveni sektor budu oslonjeni jedni na druge, da međusobno surađuju i da se nadopunjuju.
Također, rekao je kako će nalaz zdravstvene inspekcije o slučaju zaraze štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Split biti gotov do kraja tjedna, a da do sada nisu utvrđene veće disfunkcionalnosti u zdravstvenom smislu.

Ministar zdravstva u Kninu se sastao s članovima Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije te ravnateljicom kninske bolnice Kristinom Bitunac i kninskim gradonačelnikom Markom Jelićem.

Ocijenio je kako je ta bolnica dobro odgovorila na zarazu koronavirusom koja se u njoj pojavila 5. travnja.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti