Beroš: Ni ja ni premijer nismo utjecali na izbor ravnatelja Vinogradske bolnice

Ministar zdravstva Vili Beroš opovrgnuo je danas tvrdnje zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice Dijane Zadravec da je natječaj za izbor ravnatelja u toj bolnici bio nelegitiman, te da su on ili premijer imali bilo kakav utjecaj na taj izbor.

Objasnio je da je snimka razgovora njega i Zadravec, objavljena u ponedjeljak na YouTubeu, zapravo poziv koji je on stavio na razglas na sastanku s pet do šest najbližih suradnika, kako bi se oni upoznali s pritiscima, insinuacijama, pa čak i ucjenama kojima je bio izložen.

Beroš kaže da je sa Zadravec ranije profesionalno surađivao u Vinogradskoj bolnici bez ikakvih nesuglasica, no problemi su počeli nakon njezinog sukoba s jednom djelatnicom kada je ukazao da se taj problem ne treba rješavati medijski, nego unutar bolnice.

Eskalirali su prilikom izbora ravnatelja Vinogradske bolnice koji je, ističe, proveden potpuno sukladno zakonskoj proceduri. "Tada su počeli pritisci i vrlo agresivni pozivi prema meni, a ovaj razgovor jedan je u nizu sličnih i dokazuje pokušaj utjecaja na mene kao nekog tko ustvari ni ne može utjecati na izbor ravnatelja", dodao je.

Upravno vijeće određuje tko će biti ravnatelj

"Poštovala se procedura i postoji Upravno vijeće i ono određuje tko će biti ravnatelj na osnovu vrlo relevantnih kriterija", naglasio je.

Smatra kako je "legitimno da se svako bori za svoje osobne probitke, no u ovom trenutku granica je prijeđena", ali se nije osjećao ugrožen, pa se nije obraćao institucijama za zaštitu.

"Bilo je predizborno vrijeme i računao sam na to da će, kada se smiri situacija, svatko sukladno svojoj ulozi i funkciji biti zadovoljan", napomenuo je.

Najavu Zadravec da će ga tužiti zbog tajnog snimanja što je protuzakonito Beroš je rekao da on nije snimao razgovor, niti  je nekome rekao da snima, pa on osobno ni ne može za to odgovarati, no ako institucije procjene da postoji njegova odgovornost, od nje ne bježi.
Opovrgnuo je i bilo kakve nejasnoće oko njegove imovinske kartice, koju Zadravec spominje u razgovoru, rekavši da je ona objavljena i sve je u njoj egzaktno navedeno.

Ponovio je da premijer nije imao nikakav utjecaj na izbor ravnatelja u Vinogradskoj bolnici, te da je, kao što je rekao u razgovoru, vrh stranke odlučio put i smjer kretanja,  što je po njegovim riječima zakonito rješavanje te tematike.

Izvor: Hina/Vlada
 
 

Pisane vijesti | Vili Beroš