Beroš: Zadaća mi je vratiti značaj KB-u Dubrava

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je poslana inspekcija u KB Dubrava nakon anonimnih prijava o nizu nepravilnosti na Klinici za kirurgiju, te poručio da mu je zadaća vratiti značaj i važnost toj bolnici. 

"Informiran sam o anonimnom dopisu vezano uz funkcioniranje KB Dubrava, čuo sam se  s ravnateljem i zdravstveno-inspekcijski nadzor je poslan u bolnicu", kazao je Beroš na konferenciji za medije ispred Ministarstva. 

Rekao je da je zdravstvena inspekcija samostalna, te da on nad njom nemam ingerenciju i ne određuje njihove prioritete rada, dodavši da su u međuvremenu imali 34 hitna nadzora koji se odnose na brojne disfunkcionalnosti u sustavu.

"Prema preliminarnim informacijama, ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić me izvijestio da nije riječ o velikim propustima, no i KB Dubrava će se s tim u vezi obratiti javnosti, a ja čekam i inspekcijski nadzor", kazao je Beroš.

Beroš je potvrdio i da je do promjena na čelu Upravnog vijeća KBC-a Split došlo nakon inspekcijskog nadzora koji je u toj bolnici utvrdio brojne propuste u organizaciji rada.

"Ukoliko se u nekoj zdravstvenoj ustanovi događa niz propusta, moja je zadaća intervenirati i unaprijediti funkcioniranje", rekao je Beroš o promjenama u KBC-u Split.

Na čelo UV-a KBC Split imenovan je dr. Petričević koji je u godinu je dana, nakon prelaska s Rebra, riješio listu čekanja na splitskoj kardiokirurgiji, gdje su se prethodno nagomilali problemi. 

"Vidljivo je da možemo postići poboljšanje u funkcioniranju i to nam je zadatak", istaknuo je ministar.

Izvor: Hina/Vlada
 
 

Pisane vijesti | Vili Beroš