Božićna čestitka predsjednika Vlade Zorana Milanovića

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je božićnu čestitku građankama i građanima Republike Hrvatske, u kojoj stoji:

„U ove blagdanske dane koji pozivaju na bliskost i zajedništvo, hrabrimo se vjerom u bolje i sigurnije sutra.

Poštovanje, ljubav prema bližnjem, dijalog i onda kad ne mislimo jednako, najveća su vrednota božićne poruke. Osvijestimo je stoga iskreno i istinski u našim srcima, budimo velikodušni, otvoreni prema svim ljudima, prihvatimo drugačije. Ne dopustimo da naše čovjekoljublje završi na prvoj kušnji.

Izgradimo hrvatsku domovinu kao mjesto pomirenja, suživota i tolerancije, budimo uređeno i uljuđeno društvo napokon okrenuto budućnosti, u kojem ćemo moći,  zajednički i složno, raditi za opće dobro.

Usprkos svim teškoćama, u božićnome duhu solidarnosti, suosjećajmo s onima kojima  i najmanja ljudska dobrota i nesebičnost može uljepšati ove dane, ublažiti im samoću i nedaće.

Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim da ovaj blagdan provedu u ljubavi i miru, u krugu obitelji i prijatelja. Sretan vam Božić!“

Pisane vijesti | Priopćenja