Božinović: Sućut obitelji preminulog, hospitalizirani policajac stabilno

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazio je u srijedu sućut obitelji preminulog pripadnika Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko te izvijestio kako je stanje drugog hospitaliziranog pripadnika ozbiljno, ali stabilno.

MUP je ranije izvijestio da je pripadnik ATJ Lučko umro je u utorak nakon što se dan prije srušio na kondicijskom treningu u sklopu prvog dana obuke, dok je drugi pripadnik te jedinice kojem je također pozlilo i dalje hospitaliziran.

Božinović je, na konferenciji za novinare, dodao kako se stanje hospitaliziranog pripadnika prati te da liječnici ulažu sve napore i sve znanje, no da je trenutno teško procijeniti kako će se ono dalje razvijati, rekao je Božinović i dodao da su u mislima s njime i njegovom obitelji.

Naglasio je kako će sustav ustrajati na svim relevantnim činjenicama kako bi se došlo do saznanja što se zapravo dogodilo i što se radilo. Ocijenio je to krucijalnim kako bi se vidjelo treba li što poduzimati, iako to nije bila neka nova vježba ili obuka, koji se nisu ranije provodili.

„U suradnji s medicinskom strukom pokušavamo doći do što je moguće preciznijih informacija i za to će očito trebati i sudsko-medicinska vještačenja“, rekao je Božinović.

Milina i Bilobrk izrazili sućut

I glavni ravnatelj policije Nikola Milina je izrazio sućut obitelji preminulog policajca te nadu da će se hospitalizirani pripadnik ATJ-a Lučko uspjeti izvući iz ozbiljne zdravstvene situacije.

“Gubitak policijskog službenika je ogroman gubitak za policiju kao sustav i mi ćemo kao i u svim slučajevima poduzeti sve mjere o skrbi vezano za obitelj. Posebno kroz sustav naše zaklade policijske solidarnosti će se poduzimati sve što je potrebno da bismo omogućili sva materijalna prava koja pripadaju i obitelji i djeci", kazao je Milina.

Sućut je izrazio i zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Davor Božinović