Brnjac: Ulaganja u sportsku infrastrukturu strateško opredjeljenje Vlade

Područna škola Jarče Polje u općini Netretić dobila je novu sportsku dvoranu, vrijednu 8,9 milijuna kuna, a ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac na svečanosti puštanja u rad u rekla kako je ulaganje u sportsku infrastrukturu strateško opredjeljenje Vlade.

Ovu višenamjensku školsku sportsku dvoranu sa stijenom za penjanje i raznom sportskom opremom, koristit će osim učenika, za razne programe cijela lokalna zajednica. Popodne i navečer će se iznajmljivati sportskim klubovima i udrugama, a po posebnom će pravilniku novac od najma ići u školski proračun, za održavanje zgrada i za poboljšanje nastave.

“Još je 2019. na Vladi Republike Hrvatske odlučeno da će se kroz 170 projekata u sportske objekte uložiti 80 milijuna kuna, a samo za ovu godinu će se po Odluci o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 77 sportskih građevina uložiti 30,6 milijuna kuna”, rekla je Brnjac.

Najavila je i značajna povećanja sredstva u sportske objekte “da bi se sportom mogli baviti i djeca i mladi i svi naši građani”, istaknula je.

U većini troška izgradnje sportske dvorane u Područnoj školi Jarče Polje participirale su i Karlovačka županija i Općina Netretić, a županica Martina Furdek Hajdin rekla je kako je i opredjeljenje županije da se ulaže u sportske dvorane kojih u županiji nedostaje.

“Lani je otvorena jedna u Kamanju, sada u Jarčem Polju, a cilj nam je ravnomjerni razvoj županije, te da se u svim ruralnim područjima ostvare preduvjeti za zdravo odrastanje djece i mladih. Osim gradnje objekata za zdravstvo, obrazovanje i dječje vrtiće, što su nam do sada bili prioriteti u brizi za mlade obitelji, gradit će se i sportski objekti, kojih nedostaje” rekla je županica Furdek Hajdin.

Najavila je i buduće investicije u Generalskom Stolu, Ozlju i Dugoj Resi.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti | Nikolina Brnjac