Bruxelles: Otvorena izložba "Hrvatski svjetionici"

Pozdravnim govorima potpredsjednika hrvatske Vlade Damira Polančeca, europskog povjerenika za ribarstvo i pomorstvo Joea Borga i hrvatskog veleposlanika pri EU-u Branka Baričevića u utorak je u Bruxellesu svečano otvorena izložba "Hrvatski svjetionici".

BRUXELLES, 7. veljače 2006. (Hina) - Pozdravnim govorima potpredsjednika hrvatske Vlade Damira Polančeca, europskog povjerenika za ribarstvo i pomorstvo Joea Borga i hrvatskog veleposlanika pri EU-u Branka Baričevića u utorak je u Bruxellesu svečano otvorena izložba "Hrvatski svjetionici".

U zgradi Europske komisije Berlaymont izloženo je 78 fotografija hrvatskih svjetionika. Hrvatska Vlada je odlučila jedan dio tih fotografija darovati Europskoj komisiji.

Svečanom otvaranju izložbe bili su nazočni, između ostalih, povjerenik Europske komisije Olli Rehn, povjerenik za znananost i istraživanje Janez Potočnik, potpredsjednik Komisije Jacques Barrot te brojni drugi gosti iz diplomatskih krugova, europskih institucija i novinari.

Svečanost otvaranja uveličala je klapa "Kumpanija" s Korčule koja je otpjevala nekoliko tradicionalnih pjesama.

Ova izložba jedan je od ovotjednih događaja u Bruxellesu vezanih uz promicanje Hrvatske.

U ponedjeljak navečer u bruxelleskoj Palais des Beaux-Arts prikazana je jednoipolsatna reportaža "Hrvatska - otkrivena ljepotica" koju su napravili belgijski turistički novinari okupljeni u udruzi "Voir le Monde".

U srijedu navečer, Hrvatska turistička zajednica organizira "Hrvatsku večer", a u četvrtak će Hrvatska biti predstavljena i na turističkom sajmu u Bruxellesu.



Pisane vijesti