Butković o HT-u: Ne radi se o ugrozi nacionalne sigurnosti ali je sigurnosni problem

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je, u povodu poteškoća nastalih s HT-ovom fiksnom i mobilnom telefonijom zbog kojih su satima bile nedostupne i hitne službe, kako se ne radi o ugrozi nacionalne sigurnosti ali je to sigurnosni problem.

"Ne bih rekao da je to ugroza nacionalne sigurnosti ali da je sigurnosni problem to da. Kontaktirao sam upravu HT-a, rekli su mi da je došlo do određene softverske greške, da se to sad otklanja i da se polako stvari vraćaju u normalu", rekao je Butković nakon sastanka užeg kabineta Vlade.

Smatra i kako se spajanje sa dežurnim službama treba vršiti preko više operatera a ne preko jednoga. "To je ono na čemu moramo raditi sada da se ovakve stvari u budućnosti ne dogode", rekao je.

Kvar je otklonjen, uskoro potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa

Hrvatski Telekom (HT) izvijestio je iza 17 sati da je otklonjen kvar koji je prouzročio višesatni problem u uspostavi fiksne i mobilne govorne usluge te je počeo proces uspostave tih usluga, a prioritet su hitne službe dok se potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa očekuje uskoro.

Izvor: Vlada / Hina 

Pisane vijesti | Promet, pomorstvo i infrastruktura | Oleg Butković