Butković: Pelješki most bit će otvoren krajem srpnja

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u petak kako će Pelješki most s dijelom pristupnih cesta iz druge i treće faze projekta biti otvoren za promet krajem srpnja, a zaobilaznica Stona do kraja godine.

Ministar Butković je most obišao s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, voditeljem projekta Goranom Legcom i zamjenikom dubrovačko-neretvanskog župana Joškom Cebalom. Održan je i koordinacijski sastanak s izvođačima radova i nadzorom na projektu Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom.

Butković je istaknuo zadovoljstvo što se nazire kraj projekta, jer je most gotov kao i pristupne ceste iz druge i treće faze, što je 25 kilometara na dionicama od Duboke do Sparagovića i od Sparagovića do Prapratnog.

"Ostaje još osam kilometara obilaznice Stona i, naravno, spoja na državnu cestu D8 koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine", rekao je Butković.

Zahvala svima koji su radili na projektu

Podsjetio je i kako je na projektu bilo puno problema, prepreka i izazova te zahvalio svima koji su radili na projektu, a najviše investitoru Hrvatskim cestama.

Butković je istaknuo kako izvođači rade u otežanim financijskim okolnostima zbog poremećaja na tržištu i povećanja cijena. Stoga je Ministarstvo pripremilo prijedlog rješenja.

Zaključio je kako na projektu ništa nije i neće biti dovedeno u pitanje.

Izvor: Vlada/Hina

Pisane vijesti