Butković za RTL Danas: U novoj Vladi očekujem odličnu suradnju na dobrobit hrvatskih građana

Slika /Vijesti/2024/Svibanj/20 svibnja/Butković 7.jpg

Potpredsjednik Vlade Butković kazao je za RTL Danas da očekuje odličnu suradnju svih članova nove Vlade te je dao podršku novim ministrima.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je za RTL Danas da očekuje dobru suradnju s novim članovima Vlade.

„Nemaju sto dana, to je sigurno. Inače bi dobili sto dana vremena za prilagođavanje, no toga nema. Moraju brzo učiti, loviti konce, no imat će podršku svih nas veterana, članova Vlade“, dodao je.

Butkovićeva očekivanja o suradnji su pozitivna. „Očekujem dobru suradnju, većinu tih ljudi osobno poznajem jer su nekad i bili u HDZ-u. Vlada je kolektivno tijelo te moraju biti timski igrači. Vjerujem da ćemo svi međusobno odlično surađivati i aktivno provoditi Program na dobrobit hrvatskih građana i gospodarstva“, naglasio je.

Novi članovi Vlade

Na pitanje o iznenadnom odustajanju Maria Radića, Butković je odgovorio da nije iznenađen.

„To je stvar Domovinskog pokreta. Oni su izabrali Šipića koji je bio dugogodišnji gradonačelnik, bio je saborski zastupnik i zna kako Sabor funkcionira“, kazao je.

Gospodin Ivan Penava je, nastavio je Butković, predsjednik stranke i ostao je gradonačelnik Vukovara, ne bi bilo korektno da se odrekao gradonačelničke pozicije.

„Nemojmo zanemariti da su gospodin Šipić, Dabro i Šušnjar visoko pozicionirani u DP-u. Ne treba gledati da su u Vladi najjači stranački ljudi, bitno je da su sposobni“, napomenuo je Butković.

Milanović je zreo da izgubi

Butković je komentirao također i javne tvrtke te državne tajnike. „Nismo još govorili o javnim tvrtkama, ljudima koji to vode još traju mandati. Vidjet ćemo u narednom razdoblju, trebaju se dovesti odluke o državnim tajnicima“, rekao je.

Domovinski pokret zahtijevao je i rješavanje nekih ideoloških pitanja.

„Kad govorimo o Konvenciji Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, imali smo Interpretativnu izjavu o rodnoj ideologiji za koju se ne zalažemo, zato smo je i donijeli“, rekao je Butković.

Upitan o predsjedniku Milanoviću, Butković smatra kako će na idućim predsjedničkim izborima pobijediti HDZ-ov kandidat.

„Predsjednik je napravio presedan, prvi put u svijetu, da se predsjednik protuustavno uključio u kampanju i izgubio izbore. Tko god bio kandidat HDZ-a, pobijedit će na izborima, jer mislim da je Milanović zreo da izgubi“, najavio je potpredsjednik Vlade Butković.

Izvor: RTL Danas/Vlada
 

Pisane vijesti