Cappelli: Prolazi sve što je kvalitetno, bez obzira na cijenu

"Moramo se vratiti na neke realnosti, na 2016. godinu – konkretnije, organiziranije tržište, više kvalitete i veće odgovornosti", rekao je ministar turizma Gari Cappelli na pitanje o perspektivi sljedeće turističke sezone.
 
Dodao je da je on uvijek za manje turista koji više troše, ali upozorio na hrvatsku specifičnost: "Hrvatska ima raznovrsniju situaciju – ima svih kapaciteta, od dvije, tri  zvjezdice pa nadalje, bez obzira na vrstu smještaja – je li to hotelski, kamp ili privatni obiteljski smještaj."
 
Komentirao je porast broja privatnih apartmana, rekavši da ne možemo zakonima regulirati tržište, ali će tržište prepoznati kvalitetu i samo se regulirati.
 
"Svi objekti sa četiri ili pet zvjezdica u bilo kojem smještajnom objektu, bilo gdje - na moru ili kontinentu, popunjeni su oko četiri tjedna više od drugih. Dakle, realnost je da ono što je kvalitetno, pa čak i skupo – uvijek ima svoju prođu", istaknuo je ministar.
 
Cappelli je istaknuo da je učinjeno određeno rasterećenje u turističkom sektoru i napomenuo da će se zalagati za niži PDV.
 
"Mi smo jedno rasterećenje napravili. To je bilo onih 300 milijuna kada smo skinuli porez na hranu i smještaj personala. Naravno da razmatramo i PDV", kazao je ministar, najavivši, u sljedeće dvije godine, šest zakona koje će napraviti ova Vlada, a koji nisu učinjeni, kako je rekao, više od 20 godina.
 
Ministar je najavio i opsežnu studiju koja će pokazati utjecaj hrvatskog turizma na cjelokupno gospodarstvo te istaknu da će se zalagati za što bolji, kvalitetniji i samim time - konkurentniji turizam, spreman za tržišnu utakmicu.
 

Pisane vijesti | Turizam | Gari Cappelli