Cappelli u Rijeci: Priprema Europske prijestolnice kulture i deblokada "3. maja" primjeri dobre suradnje

Ministar turizma Gari Cappelli kazao je danas u Rijeci, nakon sastanka s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, kako su pripreme Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture i deblokada "3. maja" primjeri dobre suradnje Grada, Primorsko-goranske županije i Vlade bez obzira na stranačku pripadnost.

Vojko Obersnel je rekao da su razgovarali i o dobrim turističkim rezultatima u Rijeci u proteklih šest-sedam godina, u kojima broj noćenja raste po dvadesetak posto na godinu, povećavaju se smještajni kapaciteti i broj dolazaka brodova za krstarenje.

Kad je riječ o programu Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, ocijenjeno je kako je to što Vlada financijski prati program samo pohvalno. Sve što je dogovoreno na prvom sastanku je realizirano u ministarstvima kulture i turizma, te takvu suradnju očekujemo i 2020., rekao je Obersnel.

Ministar Cappelli je istaknuo da su ministarstva kulture i turizma u projekt Rijeka 2020. dosad uložila oko 30 milijuna kuna, a predviđeno je oko 10 milijuna eura.

"Zadovoljni smo što dosad sve ide prema planu", rekao je Cappelli. Najavio je kako se 2020. godine u Rijeci očekuje oko četiri milijuna posjetitelja koji će moći pratiti više od 1000 događaja.

"S obzirom na to da će u prvih šest mjeseci 2020. Hrvatska predsjedati Vijećem Europe, Rijeka kao EPK moći će biti izletište svih koji budu dolazili u Zagreb zbog događaja vezanih uz to predsjedanje", istaknuo je ministar turizma.

Nakon sastanka, u Art-kinu Rijeci premijerno je prikazan novi promidžbeni videospot toga grada.

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Gari Cappelli