Čestitka predsjednice Vlade Kosor kardinalu Bozaniću

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je čestitku u povodu Božića kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom. U čestitci predsjednice Vlade stoji:

„Uzoriti gospodine kardinale,

Ovo predbožićno vrijeme je trenutak da se podsjetimo kako su istinske kršćanske vrijednosti univerzalne. Na nama vjernicima je zadaća da ih produbimo i trajno živimo, da ne samo riječima, nego djelima i ponašanjem, svjedočimo o miru sa svima oko sebe.
Blagost čarobne i tihe noći neka utječe na to da i kad ona prođe potičemo jedni druge da radimo dobro, da razumijemo brige i nesigurnost drugih, da budemo složni i solidarni, a ne oholi i jednostrani u hitnji prema postavljenom cilju. Neka nas, koji uz to obavljamo odgovorne dužnosti, nadahne evanđeoskim porukama, kako bismo to činili razborito i čestito, nadilazeći vlastite slabosti i uvjetovanosti.
U želji da ta sveta i svečana noć donese mir, svjetlo i utjehu svima, a ponajviše siromašnima i usamljenima i tužnima, budimo blagi pred prošlošću, hrabri pred sadašnjošću i puni nade pred budućnošću.
Uzoriti gospodine kardinale, ljubav koja Vas vodi u širenju Radosne vijesti, neka Vam se uzvrati ljubavlju i dobrom.
Od srca Vam želim potporu nebeskih milosti te snagu i duhovnu radost u vašem pastirskom služenju svakom hrvatskom čovjeku.“




Pisane vijesti