Čestitka predsjednika Vlade Milanovića u povodu Dana državnosti

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović svim hrvatskim građankama i građanima uputio je čestitku u povodu obilježavanja Dana državnosti, u kojoj stoji:
 
Obilježavanje ovog važnog dana za našu državu, dana kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, najbolja je prigoda da se još jednom prisjetimo kako smo tada željeli i stvarali slobodnu, demokratsku i modernu državu koja će biti ravnopravna članica Europske unije i NATO saveza. Danas, 24 godine poslije, Republika Hrvatska je slobodna, moderna i demokratska država u kojoj jednaka prava imaju svi njezini građani, bez obzira na nacionalnost ili vjeroispovijest i zadatak je sviju nas da takva i ostane. Takva država ne bi postojala bez hrvatskih branitelja koji su je odveli u pobjedu te ovom prilikom moramo odati počast i zahvalnost svima koji su se borili i žrtvovali za Hrvatsku.
Sada je pred nama novi cilj: učiniti Hrvatsku uređenom, razvijenom i bogatom zemljom, još boljim društvom za sve njezine građane. Put prema tom cilju je započeo, država je gospodarski konsolidirana, izašli smo iz recesije, idemo naprijed. Imamo rast gospodarstva, rastu industrija i izvoz kao temelji održivog napretka. Uvjeren sam da će se pozitivan trend nastaviti u mjesecima i godinama pred nama te da će Hrvatska biti uspješna zemlja, a njezini građani živjeti bolje. Ostvarenje tog cilja želja je sviju nas, a Vladi je to prva i najvažnija zadaća.
Da bismo sve svoje potencijale ostvarili u potpunosti, a hrvatski su potencijali veliki, ne smijemo i nećemo gubiti vjeru u vlastite snage, niti ikome dopustiti da Hrvatska bude zatočenik prošlosti. Za hrvatski su uspjeh ključni čvrsti demokratski standardi, pravna sigurnost, stabilnost i otvorenost i samo ostvarujući te preduvjete Hrvatska sutra može biti društvo zadovoljnih građana i država kakvu smo željeli i prije 24 godine. 
Svim hrvatskim građankama i građanima, u ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje ime, čestitam Dan državnosti.  

Pisane vijesti | Priopćenja