Čestitka predsjednika Vlade RH dr. sc. Sanadera građanima Republike Hrvatske u povodu 14. obljetnice međunarodnog priznanja RH

Od 15. siječnja 1992. do danas Republika Hrvatska je učvrstila svoj međunarodni položaj.

"Navršava se četrnaest godina međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, jednog od najvažnijih uspjeha hrvatske diplomacije.

Od 15. siječnja 1992. do danas učvrstili smo svoj međunarodni položaj.
Od međunarodnog priznanja Republika Hrvatska je postala punopravna članica UN-a, OESS-a i Vijeća Europe gradeći put prema punopravnom članstvu u EU i NATO. 15. siječnja 1992. bio je vrhunac naših diplomatskih napora u međunarodne afirmacije RH i vrhunac i potvrda snage koju smo pokazali u obrani od agresije.
Početka pregovora s Europskom unijom 3. listopada možemo označiti kao povijesni korak u dovršetku ukupnog hrvatskog državnog i strateškog projekta pokrenutog stvaranjem samostalne hrvatske države, njenim očuvanjem i oslobođenjem i sada nastavljenim u ubrzanom pridruživanju najvažnijoj integraciji suvremene Europe.
U ozračju novog vremena, vremena napretka, dobrobiti i otvaranja novih mogućnosti s ponosom se prisjećamo svih onih koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.


Svim hrvatskim građanima u ime Vlade RH i svoje osobno čestitam dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske."



Pisane vijesti