Čobanković: Napori u sprječavanju širenja pričje gripe vrlo uspješni

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković danas je u Hrvatskom saboru uspješnima ocijenio napore na sprječavanju širenja virusa ptičje gripe s divljih ptica na perad.

ZAGREB,9. studenoga(Hina) - Ministar poljoprivrede Petar Čobanković danas je u Hrvatskom saboru uspješnima ocijenio napore na sprječavanju širenja virusa ptičje gripe s divljih ptica na perad.

Ponovio je da je Hrvatska prva europska država kojoj je pošlo za rukom izolirati virus na divljim pticama čime je, ističe, spriječeno širenje virusa na perad, a time i velike štete za hrvatsko gospodarstvo.

Pozivajući se na zakone i propise, Čobanković je rekao da se na područjima na kojima je otkriven virus dio peradi morao usmrtiti kako bi se sprječilo širenje bolesti.

Ministar zdravstva Neven Ljubičić otklonio je primjedbe Ljubice Lalić (HSS) da je uvođenjem administrativne pristojbe uskraćeno pravo na liječenje siromašnim građanima.

Vrlo brzo pokazat će se što su građani dobili uvođenjem te pristojbe, kazao je ministar kojemu je Lalić predala potpise građana nezadovoljnih uvođenjem pristojbe.

Dragica Zgrebec (SDP) prozvala je pak Vladu da je, razmišljajući kako riješiti probleme bolesnika kojima je ukinula naknadu za prijevoz, kupila skupocjene automobile.

Premijer Ivo Sanader uzvratio je da nisu kupljeni novi automobili, nego su stari, skupocjeni, naslijeđeni od prošle Vlade, zamijenjeni za povoljniji leasing.



Pisane vijesti