Ćorić: Ni na koji način nisam pogodovao investitorima vjetroparka

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić kazao je da 2019. kao ministar zaštite okoliša i energetike ni na koji način nije pogodovao investitorima vjetroparka Krš-Pađene koje istražuje Uskok, a za što ga je, prema pisanju medija, optužio njegov bivši pomoćnik Domagoj Validžić.

''Predmet Krš-Pađene naslijedio sam 2017. godine kada sam preuzeo dužnost ministra zaštite okoliša i energetike i taj predmet smo u ministarstvu, nakon višekratnih konzultacija s Državnim odvjetništvom, riješili 2017. godine", rekao je Ćorić.

Dodao je da su rješenje Ministarstva zaštite okoliša i održivog razvoja potvrdili Upravni sud i Visoki upravni sud. "Što se tiče tog predmeta to rješenje je bilo i posljednje rješenje koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo, a da je imalo pravne učinke'', kazao je Ćorić.

Ministar je istaknuo da na mišljenje, koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo u listopadu 2019. ni na koji način nije utjecao.

Bit ću na raspolaganju tijelima RH u bilo kojem trenutku

''U kontekstu predmeta Krš-Pađene bio sam i bit ću na raspolaganju tijelima RH u bilo kojem trenutku i odgovoriti na sva ona pitanja na koja trebam odgovoriti ukoliko za to bude potrebe. S obzirom da je predmet Krš-Pađene u fazi istrage, na potencijalne objave, iskaze ili eventualne obrambene strategije nemam namjere niti smijem dalje govoriti'', naglasio je.

Ćorić je zaključio kako ''svima onima koji budu smatrali da za to bude potrebe, stoji na raspolaganju''.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Tomislav Ćorić